Livsstill

Hvilke tabber du vil unngå

Det å sminke seg er noe av en kunst og stilart i seg selv. Med tanke på at man må kombinere farge, skygge og hudtype i et og samme prosjekt så er det imponerende hva som er mulig. Men det gjør også at visse tabber kan forekomme, men de er mulige å unngå. Du må bare kjenne igjen tabbene når du ser dem, og vite hva du ikke skal gjøre. Les her for noen gode tips og råd.

Vær hygienisk

Det er kanskje noe ikke alle tenker på, fordi man antar at det å sminke seg er hygienisk og ganske rent. Faktum er faktisk det at sminkekostene man bruker er rene bakteriebombene. Tenk bare på hvilke områder sminkekoster jobber på, hvor de tar med seg døde hudceller, sminkerester og oljer og annet som er på huden din. 

En salig blanding av dette kan være skadelig for deg om du ikke vasker kostene dine. For ut av dette vil bakterier vokse og da vil du erfare andre problemer. Som for eksempel at du får utslett og kviser i ansiktet på grunn av uren sminkekost. Bare rens den etter at du er ferdig med bruken, det tar deg veldig lite tid, men sparer deg for mye hodepine deretter.

Tilpass sminken til huden din

Har du sensitiv hud, eller er den ganske har og ufølsom? Om det er førstnevnte så er det viktig du bruker sminkeprodukter som er laget for spesielt følsom hud. Det er lett å overse og bare kjøpe sminkeprodukter som kommer fra kjente merker eller som er dyre.

Men det aller beste er å kjøpe sminke som passer huden din. Selv om sminken koster tusen kroner, så er den feil for deg om du får kviser på fjeset og på pannen. Det er noe som kan skje fortere enn du tror, og da må du på en ny behandling for å bli kvitt problemet. Om du kjenner noen som har erfaring med dette, så vet de nok hva vi prater om her.

Velg riktig foundation

Uten å gjøre dette så er det veldig vanskelig å få et godt sminkeresultat. Og det kan være vanskelig å finne riktig foundationfarge, men du gjør det definitivt ikke ved å teste fargen på hånden. Hånden din er et helt annet område enn ansiktet ditt, og er ikke representativt i det hele tatt. 

Det riktige å gjøre er å bruke et speil og teste foundationfargen på området du skal bruke det. På ansiktet ditt. Da vil du få en mye bedre representasjon på hvordan fargen vil bli seende ut, og om den er for deg eller ikke. Andre gode punkter er å bruke overgangen mellom bryst og skulder. 

Dette er viktig for å se om fargen er for deg eller ikke, og selv om fargen på hånden i utgangspunktet er det samme som på resten av kroppen er det en rekke andre faktorer som spiller inn. Unngår du denne feilen, og de andre vi har nevnt ovenfor så kommer du fort vekk til å få et mye bedre sminkeresultat!