Hus og hage

Gode innredningstips for deg

Innredning er en stor del av folks liv. Det føles som om et nytt prosjekt blir satt i gang hvert eneste år hos visse, hvor et nytt rom må ordnes, eller at kjøkkenet må renoveres. Og har man råd til det så er det jo ingen grunn til å ikke gjøre det. Men det er ikke ensbetydende med at man vet hva man driver med, at man er ekspert. Så noen gode tips og råd kan sånn sett være betimelige.

Det viktigste: planlegging

Det aller viktigste er å ha klart for seg hva det er man vil oppnå. Hvordan vil du at rommet du skal innrede skal ende opp med å se ut? Det er viktig i den store sammenhengen, for det er noe som leder deg når det kommer til det økonomiske, hvilke møbler du skal se etter og lignende.

Om du bare tar det på sparket så kan det hende at det blir bra, men sannsynligheten minker, og det er sannsynlig at det vil ende opp med å koste deg mer penger enn du ville. Er det at du vil totalrenovere rommet, innrede på nytt eller gjøre noen forandringer? Det er klart, det ene kan lede til det andre, men det å ha en tydelig plan hjelper veldig på. 

Vær ærlig med deg selv

Det er viktig å være selvkritisk i slike øyeblikk. Det er lett å drømme seg bort og tenke på at alt blir fantastisk. Og selv om det for all del kan bli det, så er det mer sannsynlig om du ser på hele prosjektet objektivt. Om du vil bare ha din egen vilje, og bare ser på det fra ditt eget synspunkt så kan det fort ende opp med at du blir misfornøyd til slutt.

Det å ha impulser utenfra er faktisk mye viktigere enn du tror, mye fordi folk har andre tanker og erfaringer. Ved å samle så mye som mulig fra folk, kan det hende at resultatet blir bedre også. Det er klart, du må fortsatt kjøpe og innrede etter din personlighet, men det å ha så mye informasjon rundt deg som mulig er alltid bra.

Med mindre du er en innredningsekspert så er det nok også sånn at du kan ta feil, og ved å innrømme deg så har du mye større sjanse for at resultatet til slutt blir akkurat slik du ønsker. 

Ta deg god tid

Når man først er i gang med et slikt prosjekt er det fort gjort at man vil bli ferdig med det så raskt som mulig. Men det går ikke hele tiden, kanskje fordi du ikke har råd, eller for at produktene du vil ha ikke er tilgjengelige. 

Om det er tilfellet så er det bedre å vente til det er mulig å få akkurat det du vil ha, i stedet for å skaffe deg en mellomløsning. Det vil ikke tjene deg godt i lengden og du kommer sannsynligvis fort til å angre. Tar du deg god tid så kommer løsningene selv, og du ender opp glad og fornøyd.